2018. június 24., vasárnap

Lyanna

Lyanna, a Tél




Lyanna egy nap felébredve jól megszokott álmából észreveszi, hogy az évszakokkal valami nem stimmel. Kíváncsi, vajon mi történhetett testvéreivel? Mint a Harmónia felelőse, elhatározza, hogy felkeresi kitsune róka ismerősét, Miikot, aki segítségül ad pár lelkes, ügyes és kiváló lényt. Lyanna vezetésével próbálja meg a kiscsapat megmenti a bajba jutott három másik évszak tündért, és egész Eldaryát.


Általános információk:
Név: Lyanna
Becenevek: Lyann, Tél, Jégkirálynő
Nem: nő
Gárda: nincs besorolva
Kor: ismeretlen
Családja: ismeretlen
Szerelme: ismeretlen
Faj: téltündér
Familiárisa: Luna, holdfarkas

Személyiség:
Lyanna természetét véve kedves és segítőkész nő, aki minden helyzetben remekül helytáll. Kezdetben félt az emberektől, Miikot és Kerot fogadta el igazán. Nevrától egyenesen rettegett. Később persze megszokta a tündérek jelenlétét. Igazán komoly és remek vezető egyéniség. Viccei általában felsülnek és gyakran nem tud kiigazodni az érzelmeken, de nagyon igyekszik.

Fajáról:
Lyanna téltündér, ami a jégtündérek egy ősibb változata. A jégtündérek a messzi Nixmontison élnek. Rajta kívül nem létezik más téltündér. Képességei közé tartozik, hogy egy csettintésre képes a felhőkből hópelyheket hullajtani és a legvadabb vízesést is megfagyasztja. Bármit megformál törhetetlen jégből, így harc közben váltogatni tudja fegyvereit. Mágikus ereje rettentően erős. Mint téltündér, feladata a tél elhozása. Erejét három hónapon keresztül folyamatosan használnia kell, ezért tér utána kilenc hónapos nyugalomra.

Familiárisáról:
Lyanna második familiárisa az örökéletű holdfarkas, Luna. A holdfarkasok a legritkább familiárisok közé vannak sorolva Eldarya könyveiben. A példányok a Holdon élnek, gazdájukhoz pedig csak este csatlakoznak. Harcba azonban bármikor hívhatóak. A holdfarkasok szőre hófehér, szemük jégkék. Homlokukon egy lefelé néző, fekete félhold van. Hangjukat még senki sem hallotta.
Lyanna első familiárisa szintén egy holdfarkas volt, akinek a Gravis nevet adta. Gravist egy fekete kutya megölte, később lett Luna, Gravis kölyke, a társa.

Érdekességek:
•Lyanna testét apró, kék kristályok fedik elszórva. Ha ezeket elválasztják tőle, elveszti erejét.
•Fél Nevrától.
•Hosszú álmaiban mindig egy férfival játszik.
•A szőrme, ami a vállán van, az első holdfarkasának szőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése